Onlangs ontving u onderstaande uitnodiging van Erfgoed Brabant om deel te nemen aan erfgoedcolleges die gegeven gaan worden in Roosendaal. Het bestuur van Brabants Heem wil deelname van leden van kringen bevorderen. Leden van onze kringen kunnen de bijeenkomsten bijwonen voor € 5 per bijeenkomst. € 20 voor alle vier colleges. U meldt zich aan op de manier zoals hieronder beschreven bij Theater De Kring. U stuurt een kopie van uw toegangsbewijs of toegangsbewijzen  naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Theo Cuijpers, Korvelseweg 160, 5025 JL Tilburg met vermelding van de kring waarvan u lid bent. U vermeldt ook uw rekeningnummer, waarop het geld kan worden teruggestort.

Met vriendelijke groeten,

Theo Cuijpers, namens het bestuur van Brabants Heem.

Laat u inspireren door het verleden en het heden tijdens de Erfgoedcolleges! In 2018 programmeert Erfgoed Brabant in samenwerking met de Kring Roosendaal, het Tongerlohuys en het Historisch Informatie punt Roosendaal vier interessante lezingen. Bent u erbij?

23 januari: Taal en identiteit
Sprekers: Jos Swanenberg (Tilburg University en Erfgoed Brabant) en Riny Boeijen (Bèrge dur ut Lint)

27 februari: Materieel en immaterieel erfgoed
Sprekers: Hilde Schoefs (Openluchtmuseum Bokrijk) en Jos Bazelmans (Rijksdienst Cultureel Erfgoed)

27 maart: Uniek erfgoed van de architecten Hurks (1890-1977) en Cuypers (1827-1921)
Sprekers: Joss Hopstaken (Gemeentearchief Roosendaal) en Wies van Leeuwen (Oud-voorzitter Cuypersgenootschap)

8 mei: De Zuiderwaterlinie
Sprekers: Ien Stijns (Slot Loevestein) en Patrick Timmermans (Erfgoed Brabant)

Praktische informatie:
Kosten: €15,- per college en €45,- voor de volledige reeks. Ontvangst met kopje koffie of thee inbegrepen.
Locatie: Theater de Kring, Kerkstraat 1, Roosendaal
Kaarten: online te bestellen via de website van Theater de Kring en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. de naam van het erfgoedcollege dat u wil volgen, of de hele reeks. Vermeld u dan ook uw naam en adresgegevens en wij zorgen dat uw kaarten klaar liggen bij uw eerste bezoek.

Let op: Bij ieder college is de inloop van 14.00-14.30 uur. U kunt dan een gratis kopje koffie of thee drinken. Om 14.30 uur start het college.

Voor meer informatie kijk op: