Nieuwsbrief Brabants Heem 03/06/2019

 

Zomercolleges

Het kloosterleven is het thema van de vier zomercolleges van dit jaar. De colleges zijn een initiatief van Brabants Heem en Erfgoed Brabant.
Lees verder >>

 

75 jaar bevrijding

Op 6 juni is de herdenking van D-Day. 75 jaar bevrijding leidt in de provincie tot tal van activiteiten. Een overzicht op de site van Brabants Heem
Lees verder >>

 

De Koerier

Veel aandacht voor kloosters in de juni-uitgave van De Koerier. Over de kloostergebouwen en over het kloosterleven. Het kwartaalblad van Brabants Heem valt in de loop van deze maand in de bus.
 

 

Brabantse Heemdagen

De Brabantse Heemdagen 2019 zijn op 22 en 23 augustus in Bergen op Zoom e.o. Opgeven kan tot en met 8 juni.
Lees verder>>

 

Pelgrimsoorden

Op 12 september is in de Hasseltse Kapel in Tilburg een congres over de toekomst van kapellen en pelgrimsoorden. Deelname is gratis. Het congres heeft als titel 'De toekomst van de Mariadevotie.
Lees verder>>

 

Zilveren Anjer

Paul Spapens uit Moergestel heeft op 28 mei in Amsterdam de zilveren anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangen. Hij kreeg die vanwege zijn vele verdiensten op gebied van volkscultuur en zijn vele andere activiteiten op cultureel gebied. 
Lees verder>>

 

 

 

Stichting Brabants Heem
Postbus 1203, 5200 BG ’s-Hertogenbosch.
 

Tips of bijdragen voor deze nieuwsbrief? 
Wilt u deze email niet meer ontvangen?
Stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2019 Brabants Heem. Alle rechten voorbehouden.

Please publish modules in offcanvas position.