NIEUWSBRIEF - EXPOSITIES STILLLEVEN

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. Brabant Remembers vertelt deze persoonlijke verhalen waarin een levensveranderend moment centraal staat. Social designer Rocco Verdult bedacht in zijn rol als creatief curator voor Brabant Remembers het concept STILLLEVEN; 75 maquettes waarbij het publiek letterlijk om het verhaal heen kan lopen en zo vanuit verschillende perspectieven naar de sleutelscènes kan kijken. Aan de toeschouwer om te bedenken; “Wat zie ik? Wat gebeurt hierna? Wat roept dat bij mij op?”

In september zijn de STILLLEVENS door meer dan 55 Brabantse gemeentes ingezet bij lokale activiteiten. Tijdens Dutch Design Week komen alle 75 STILLLEVENS voor de eerste keer bij elkaar in één overzichtsexpositie. Na de Dutch Design Week is de expositie te bezoeken op het Stadsbalkon in de LocHal in Tilburg. Op beide locaties is de expositie gratis te bezoeken.

Met veel plezier nodigen wij je uit om de STILLLEVENS expositie te komen bezoeken.

Dutch Design Week

Data: 19 t/m 27 oktober 2019
Tijden: Dagelijks 11.00 - 18.00u
Locatie: TQ 5 | Floor 4, Achtseweg Zuid 153, 5651 GW EINDHOVEN
Gratis toegankelijk

LocHal Tilburg

Data: 16 november tot mei 2020
Tijden: maandag t/m vrijdag 8.00-22.00u
zaterdag 9.00-17.00u
zondag 12.00-17.00u
Locatie: Stadsbalkon | LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG TILBURG
Gratis toegankelijk

STILLLEVEN Special:
Geschiedenis, educatie en design

Speciaal voor educatiemedewerkers, musea en docenten organiseert Brabant Remembers op maandag 21 oktober (15:00 – 17:30 uur) de STILLLEVEN Special: geschiedenis, educatie en design.

Van herinneringen naar een laagdrempelig beleefbaar programma in drie stappen.
Tijdens deze special gaan diverse sprekers de vraag: “Hoe vertel je geschiedenis op een eigentijdse manier?” behandelen. Als casestudie staat het programma Brabant Remembers centraal. De sprekers gaan ieder vanuit hun expertise en betrokkenheid bij dit programma in op de centrale vraag. Klik hier voor meer informatie en om jezelf aan te melden.

Vertellers gezocht

Voor tijdens de expositie op de Dutch Design Week zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die hebben meegewerkt aan het programma van Brabant Remembers of aan het project STILLLEVENS.
Tijdens eerdere momenten en bijeenkomsten met STILLLEVENS hebben we gemerkt dat "vertellers" een echte meerwaarde vormen binnen het concept STILLLEVEN. De verteller kan aan de hand van een STILLLEVEN het verhaal vertellen, met de bezoeker het gesprek aangaan over het verhaal en eventuele vragen beantwoorden. Klik hieronder voor meer informatie

Wil je mee komen helpen als verteller? Meld je dan uiterlijk 18 oktober aan via onderstaande knop. Je kunt zelf je beschikbaarheid opgeven, een dag of dagdeel zou al mooi zijn!
We verwachten uiteraard niet dat je alle verhalen kent, als je een paar verhalen kunt vertellen aan bezoekers dan is dat al hartstikke fijn.
Deelname als verteller is op vrijwillige basis.