‘s-Hertogenbosch, 17 september- Bij zijn afscheid als directeur van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) ontving René Bastiaanse uit handen van de Commissaris van de Koning Wim van de Donk, de provinciale onderscheiding Hertog Jan.

René Bastiaanse stond aan de wieg van het BHIC dat ontstond na de verzelfstandiging van het Rijksarchief en een fusie van een aantal archieven. Rene wist de organisatie te ontwikkelen tot een onmisbaar historisch kenniscentrum dat een breed publiek weet te bereiken. Daarnaast vervulde hij functies bij tal van culturele instellingen in de provincie en gaf hij lezingen. Als geen ander wist hij de Brabanders te boeien en te binden met hun geschiedenis met thema’s als ‘Wierook, wijwater en worstenbrood’ of ‘De auto van m’n opa’. Hij gaf de stoot tot de digitale eregalerij van de Brabantse gesneuvelden. Velen herinneren zich zijn populaire programma ‘De Wandeling’ waar hij de Brabanders liet kennis maken met de tastbare geschiedenis van hun omgeving.

De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt uitgereikt aan Brabanders die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Brabant en de Brabantse samenleving. Het is een beeld van Hertog Jan te paard, naar een ontwerp van Willy van der Putt.


Bijlagen

Thumbnail

2 MB jpeg Rene Bastiaanse en commissaris Wim van de Donk

 

 

 

Thumbnail

6.1 MB jpeg Ren Bastiaanse met de Hertog Jan

 

 

 

Bij dit persbericht hoort een foto. Die kan rechtenvrij gebruikt worden.  Meer informatie over de provincie vindt u op www.brabant.nl/pers. Voor meer informatie over dit persberricht kan contact worden opgenomen met de afdeling communicatie, Arnoud Reijnen, 06-18303132.

 
 
What do you want to do ?
New mail

Please publish modules in offcanvas position.