CNN onder de indruk van vestingsteden Heusden en Willemstad

Nieuwszender CNN heeft Heusden en Willemstad uitgelicht als Europe's Star Cities. De Amerikaanse zender spreekt vol lof over de stervormige steden en tipt daarnaast ook o.a. Italiaanse en Franse vestingsteden. Het Brabants Dagblad pikte het nieuws ook op.
> Lees het artikel hier

 

Eervolle vermelding project Roy Italiaander


Bij de KuiperCompagnons Graduation Awards heeft Roy, student en deelnemer van een van de Zuiderwaterlinie studentenateliers (onderdeel van de Landschapstriënnale) een eervolle vermelding ontvangen voor zijn afstudeerwerk 'Beleefbare Zuiderwaterlinie in Oss'.

> Lees meer over het project van Roy

 

 

 

Ontdek de toeristische informatieborden in Reek


Onlangs zijn de toeristische informatieborden in Reek geplaatst. Deze borden vertellen jou meer over de geschiedenis van Zuiderwaterlinie-locaties. Niet alleen in Reek spot je deze borden, maar ook in andere vestingsteden kom je ze tegen. Bezoek Reek en ontdek de Zuiderwaterlinie!

> Meer over de borden in Reek

 

Waan je in Ravenstein met deze virtuele rondleiding

Walk Warp is ook met de camera op pad gegaan in vestingstad Ravenstein. In deze virtuele rondleiding kom je langs diverse historische locaties in de stad, waaronder de stellingmolen en de kerk. In drie minuten word je meegenomen door deze fijne Brabantse stad.
> Meer informatie over deze vestingstad aan de Maas

 

Beleef de Zuiderwaterlinie vanuit je luie stoel


Ook thuis kun je genieten van al het moois dat de Zuiderwaterlinie te bieden heeft. Wat dacht je van de historische documentaire, de toeristische informatievideo's en de Zuiderwaterlinie-podcast? Het staat allemaal voor je klaar op onze website in het menu onder 'Kijken en luisteren'.

> Bekijk de Kijken en luisteren-pagina

 

Wist je dat?

Wist je dat de Naad van Brabant op de overgang van de hoge zandgronden naar de lager gelegen kleipolders ligt? De overgang van zand naar klei karakteriseert zich door uitgebreide moerasgebieden in de 16e eeuw. Deze werden deels voor veenwinning aangewend, maar boden door hun ondoordringbaarheid ook perspectief voor defensie. Grote steden werden beveiligd door een ingenieus watersysteem. Nadat de Spaanse bezetters waren verdreven, werd daar door Menno van Coehoorn als militair strateeg en architect van de staat gebruik van gemaakt. Zo ontstond de Zuiderwaterlinie, niet direct als een geheel, maar wel met dezelfde uitgangspunten op de Naad van Brabant.
> Meer informatie over de Naad van Brabant

Facebook

 

Link

 

Twitter

 

LinkedIn

 

YouTube

 

De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland.
Zij loopt van Bergen op Zoom tot Grave en verbindt 11 historische vestingsteden en hun ommeland met elkaar.

 

 

 
 
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Please publish modules in offcanvas position.