Nieuwsbrief BHIC Bericht niet goed weergegeven? Bekijk het hier.
BHIC Nieuwsbrief

20 Miljoen Brabanders in onze database! 💐

Echt een mijlpaal om even bij stil te staan, want waar komen al die gegevens vandaan en niet te vergeten: aan wie hebben wij dit allemaal te danken?
Deze populairste database www.bhic.nl/stamboom kwam tot stand dankzij honderden onmisbare vrijwilligers die ons al jarenlang helpen bij het invoeren van gegevens uit oude akten in de computer.
 
Een gigantische klus kan ik je vertellen, want soms is het echt een heel gepuzzel om de gegevens te filtreren uit oude handschriften en vreemde talen (Frans en Latijn) die terugkeren in de bronnen. Onze vrijwilligersbegeleiders Rens en Vincent vertellen je er er graag meer over. 
 
Maar eerst petje af voor al onze vrijwilligers! 
 
Margot America, redactie
 
 

Schrijver van de 10.000ste: Jan de Crom

In onze verhalentrommel ben je zijn naam vast wel eens tegengekomen. Met zijn bijdrage over zakgeld in de jaren vijftig tikte de teller op onze site precies 10.000 verhalen aan!  lees meer

Nieuwe bronnen januari online

Dagelijks worden nieuwe gegevens toegevoegd aan onze zoekmachines. In dit overzicht zetten we alle bronnen op een rij die onlangs online zijn gezet en waar je bij je onderzoek wellicht goed gebruik van kan maken. lees meer
"Ik stuitte op een bijzonder filmpje van de herdenking in 1946 van oud-gevangenen van Kamp Vught en wist meteen dat ik iets bijzonders had gevonden. Ik kleurde het in met speciale software. Bij Nationaal Monument Kamp Vught zijn ze blij met deze vondst en gaan ze de beelden zeker gebruiken." lees meer
 
Emiel Verwijst, projectmedewerker team foto en film BHIC

Beste verhalen deze maand

"Un Koei van de klei en un wijf van de hei, dan kunde boeren!" Cor Dekkers over het werken in de koeienstal en het leven op de boerderij.
Aan lagerwal raken is in financieel opzicht niet iets wat je graag mee wil maken en dat is in de zeilvaart eigenlijk niet veel anders. Tijd om de zeilen klaar te maken en de boot los te gooien. (Bijdrage: Piet Bruijns)
Truus kwam uit bed en keek door een kier naar de winkeldeur. Het angstzweet brak haar uit. Een Duitser voor de deur!  (Bijdrage: René Manders)
Bronnen checken, foto's vergelijken, situaties analyseren en proberen te reconstrueren wat er zich vroeger heeft afgespeeld. Richard Binkhuysen beleeft hier plezier aan. Doe je mee?
BHIC Nieuwsbrief

Vragen over Vroeger? Surf naar www.bhic.nl

Vind ons leuk
Vind ons leuk
Volg ons
Volg ons
Bekijk foto's
Bekijk foto's
Lees verhalen
Lees verhalen

Volg ons op Instagram
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 073-6818500 | doorsturen
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Please publish modules in offcanvas position.