Bespeur. Bekijk. Beleef. De Zuiderwaterlinie!

De Zuiderwaterlinie. De plek in Brabant waar je vanalles kunt bespeuren, bekijken en beleven. En dat alles op je eigen ritme. Zin in een ontspannen wandeling? Te fiets op ontdekking in de linie? Of is touren met de auto of motor meer iets voor jou? Er is voor ieder wat wils! Bekijk alle wandel-, fiets- en autoroutes op onze website. Daar vind je ook onze tips voor een coronaproof bezoek aan een van de vijf stellingen.
> Ga naar de website

 

Onontdekte parels van de linie


Niet alleen de elf vestingsteden van de Zuiderwaterlinie zijn een bezoek waard. Wat dacht je van de bijbehorende ommelanden? Een dagje uit naar Terheijden, Vught, Oosterhout, Waalwijk, Sint-Michielsgestel of Reek? Voor deze eveneens schitterende plekken in de linie hebben wij natuurlijk ook allerlei tips voor je.

> Bekijk de tips op de website

 

 

 

Stem op je favoriete vestingstad!


De verkiezingen voor de allermooiste vestingstad van Nederland zijn geopend. En wij weten nog wel 11 prachtige vestingsteden waar je op kan stemmen, die van de Zuiderwaterlinie natuurlijk! 4 van de 11 zijn al opgenomen in de voorselectie, maar je kunt ook nieuwe vestingsteden toevoegen aan het lijstje. 

> Breng je stem uit

 

De linie van ... Arjen Grootveld

Arjen is eigenaar van Motel Koolen, een van de weinige hotels die zowel direct aan het Zuiderwaterlinie-wandelpad als langs een van de ANWB fietsroutes ligt. Hij is al lange tijd heel enthousiast over de Zuiderwaterlinie. "Ik heb deelgenomen aan de IVN-cursus Gastheer van de Zuiderwaterlinie en ben hier geïnspireerd geraakt door de prachtige natuur rondom de linie en de interessante cultuurhistorie van de vestingsteden." Inmiddels heeft Arjen ook een aantal arrangementen ontwikkeld: 'Fietsen langs de Zuiderwaterlinie', 'Wandelen langs de Zuiderwaterlinie' en 'Ontdek Vestingstad Grave'.
> Meer over Motel Koolen en de arrangementen

 

Zuiderwaterlinie op de kaart


Wist je dat er een digitale overzichtskaart te vinden is op onze website? Daarop vind je onder andere de vestingsteden terug, maar ook historische bezienswaardigheden, natuurgebieden, informatiepunten en diverse routes langs de linie. Onlangs hebben we hier afhaalpunten en arrangementen aan toegevoegd.

> Bekijk de digitale overzichtskaart

 

 

 

Roadtrippen door de linie


Tanja Bongers schreef een blog over haar roadtrip door de linie. "Door het bloggen voor ‘Tref ’t in Oss’ heb ik ervaren dat er dichtbij huis nog veel te ontdekken valt. Zo heb ik ook de Zuiderwaterlinie leren kennen: ik ben onder de indruk van de boeiende verhalen, de prachtige linielandschappen en de stoere forten. Dit smaakt naar meer!" 

> Lees de winterse blog van Tanja

 

Ontdek Megen: een vestingstad aan de Maas

In de stelling Grave-Ravenstein ligt vestingstad Megen. Het is de kleinste vestingstad van de elf vestingsteden in de Zuiderwaterlinie. In het pittoreske plaatsje kun je wandelen en fietsen, maar je kunt je ook laten inspireren door de bijzondere plekken die Megen te bieden heeft. Benieuwd naar deze vestingstad?
> Bekijk het filmpje over vestingstad Megen

Facebook

 

Link

 

Twitter

 

LinkedIn

 

YouTube

 

De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland.
Zij loopt van Bergen op Zoom tot Grave en verbindt 11 historische vestingsteden en hun ommeland met elkaar.

 

 

 
 
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Please publish modules in offcanvas position.